Lions club Salona, ogranak Makarska, 15. travnja 2023. godine organizira drugi po redu dobrotvorni Makarska Lions tenis turnir, u sklopu akcije„Sportom protiv nasilja“. Cilj ovog turnira je okupiti što više amaterskih sportaša te kroz sport i druženje u pozitivnom duhu pomoći onima koji se kroz sport brinu o dobrobiti djece i mladih ljudi te poboljšanju kvalitete njihovog života upravo kroz sport.

Sredstva od ovogodišnjeg turnira namijenjena su HandbALL In sportskom inkluzivnom programu za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Program HandbALL In već više godina djeluje na području Zagreba, Metkovića, Sinja i Sarajeva, a od ove godine i u Makarskoj, pod vodstvom Maide Arslanagić – magistre logopedije i sportskog menadžmenta, inače osnivačice programa.

Program je verificirala Agencija za odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj te on stavlja naglasak na poticanje inkluzije djece s teškoćama u razvoju u zajednicu u kojoj žive – kroz sport. Organizator tenis turnira, Lions Club Solin, ogranak Makarska je klub uključen u najveću međunarodnu
asocijaciju Lions Clubs International „LCI“ , a djeluje u sastavu Distrikta 126 Hrvatska, koji okuplja 60 u Hrvatskoj. Na području grada Solina ovaj klub je osnovan prije 20 godina, a ogranak Makarska bilježi osnutak u 2021. godini.

Oglas

Prvi Makarska Lions tenis turnir, održan u travnju 2022. godine, podržalo je četrdesetak igrača iz Hrvatske i regije. Sakupljeno je 11,000 HRK koje je Lions Salona, ogranak Makarska donirao udruzi Sunce za kupnju prijeko potrebne opreme za rad s djecom s posebnim potrebama – obavještavaju organizatori.
MD/foto Lions club Salona