Jedna od sportskih nada grada Makarska, a kojima je Zajednica udruga sportova prije nekoliko dana dodijelila priznanja, jest Anda Lalić iz Atletskog kluba Sv.Marko koji je ove godine dobio čak tri nagrade. Prva je Andina nagrada u kategoriji sportskih nada, druga Klari Andrijašević za sportašicu godine, i treća Stjepku Vodanoviću u kategoriji stručnih djelatnika – trenera.

Anda u atletskom klubu trenira već osam godina; krenula; gimnastiku je upisala kad joj je bilo svega pet godina, a uskoro je krenula i na atletiku.Na pitanje koji uspjeh joj je najvrjedniji, kaže kako je to svakako odlazak na Dvoransko prvenstvo Hrvatske u Zagrebu i na Kup Hrvatske za kadetkinje u Varaždinu na kojem je, kaže, ostvarila zadovoljavajuće rezultate.

-U budućnosti bih htjela otići na natjecanje izvan Hrvatske. Najvažnija disciplina mi je skok u dalj, zadnji put sam skočila četiri metra i 76 centimetara. Cilj mi je doći do pet metara. Nadam se da će se moje tehnike skoka u dalj još usavršiti, otkriva nam 15-godišnja Anda.

Oglas

Osim atletikom ova učenica 1.razreda opće gimnazije ima podosta hobija. Osim trčanja i sviranja voli slušati muziku, a zaintrigiralo nas je što mlada gimnazijalka voli rock i bendove koji su bili popularni prije par desetljeća. Anda ima i formalno glazbeno obrazovanje; ide paralelno u Srednju glazbenu školu u Makarskoj gdje svira flautu i piano.

-Mnogi me pitaju kako uspijem sve stići, ali kada se dobro organizirate, sve se može, poručuje vrijedna atletičarka.

Atletika u budućnosti, rekreativno ili pak profesionalno?
-Još uvijek ne znam želim li se dalje u životu baviti atletikom rekreativno ili profesionalno, ali znam da uživam u svakom treningu i natjecanju na kojem sam bila, odvratila je Anda koja napominje kako bez kluba i trenera ovog uspjeha ne bi bilo.

Predsjednik kluba Stjepko Vodanović kratko se osvrnuo na nagradu kazavši kaKo generalno sportske nade predstavljaju našu budućnost, i stoga se radi o vrijednom priznanju.

-Svake godine dobijemo jedno priznanje u ovoj kategoriji, to budi nadu i pridonosi micanju djece s ulice i vezanje uz jedan krug sporta i stadiona, kazao je Vodanović.

-Kako je i on dobitnik nagrade, pitali smo ga je li to priznanje određena satisfakcija za sav uloženi trud u gradu u kojem živi. -Najteže je uspjeti u svom gradu, puno nas lakše prihvaćaju  u drugim sredinama, ali valjda je to neka dalmatinska “klasika”. Sad predrasuda, nakon Klarinih uspjeha, više nema. Naš rad je uistinu priznat i cijenjen, zadovoljno će Vodanović.

Ivona Ćirak /foto privatni arhiv, MD