Nova inicijativa za pomoć potresom pogođenom području Petrinje danas je predstavljena javnosti – humanitarni projekt Srcem za Petrinju okupio je lokalne poduzetnike u namjeri da se velikom zajedničkom akcijom šesteročlanoj obitelji Boltužić, u selu Jabukovac nedaleko od Petrinje, izgradi nova kuća.

Ideju su predstavili Mijo Pašalić i Josko Šarić Škaro uz kordinatora akcije Jovicu Šegana.

Kako su kazali, odmah nakon potresa koji je potkraj prosinca pogodio područje Petrinje počeli su tražiti na koji način pružiti pomoć.

Oglas

Nakon što su čuli za slučaj obitelji Božidara Boltužića, kojima se kuća uskoro mora rušiti zbog goleme štete, odlučili su odmah krenuti s pripremama.

-Ti ljudi od prvih dana žive u dva kontejnera, to nisu niti blizu uvjeti za nekakav normalan život.

Željeli bi sagraditi prizemlje i kat po 90 kvadrata, a po nekoj našoj procjeni mogao bi biti dovoljan iznos od oko 750.000 kuna.

Želja nam je stoga okupiti, u što većem broju ljude najprije s Makarske rivijere, a po mogućnosti i šire, da se zajedno uključimo u donacije putem novca, opreme,

građevinskog materijala, odnosno svega što je potrebno – kazao je Pašalić.

Izvođač radova biti će lokalni građevinar Stanić Gradnja, dok je projekt same kuće za obitelj iz Jabukovca donacije arhitektice Monike Galić Rolich.

Kako su dodali, organizatori će svake srijede obavještavati javnost o napretku akcije, prikupljenim sredstvima i donatorima.

O.F.

SUDJELOVATI MOŽETE:

-donacijom na žiro račun otvoren isključivo za potrebe ove akcije u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR9423600001502859351, primatelj: Apfel d.o.o. donacijski račun, Makarska

Opis plaćanja: donacija – obitelj Boltužić

-donacijom građevinskih i obrtničkih materijala i usluga-donacijom stvari za opremanje kuće