Srednja strukovna škola na svojoj je Fb stranici jučer donijela raport s prosvjeda protiv COVID potvrda. Ogradili su se od službene podrške, ali to ne znači da ne pozdravljaju skup.

– U šetnji gradom može se naići na zanimljiva događanja poput neformalnog, spontanog očitovanja građana o namjeri uvođenja obveznog cijepljenja za sve građane, djecu. Dali smo im podršku (ne službenu od škole nego od ekipe iz škole koja se tu eto slučajno našla), stoji u objavi.

Istog dana, samo ranije, objavili su post u kojemu podsjećaju da se odlukom Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine obveza Covid potvrda odnosi  na sve osobe starije od 16 godina.

Oglas

– Jedino su izuzeti učenici za vrijeme boravka u školi tj. jedino prilikom ulaska u školu ne moraju pokazati Covid potvrdu.Ako trebaju na policiju, sud, poštu, bilo koju ostalu državnu i javnu ustanovu, učenici, tj. svi stariji od 16 godina moraju imati Covid potvrdu. Kako je krenulo, možemo očekivati i skoro spuštanje te dobne granice. Tako da možete reagirati na vrijeme (cijepiti se, pobuniti se,…)Nekome na sreću, nekome na žalost, navodi administrator.

Za kraj je istaknuo kako će u utorak, 16.11., pred nekim školama, pred početak nastave, roditelji, učenici izraziti nezadovoljstvo navedenim pritiskom na necijepljene nastavnike i učenike.- Nadam se da će to biti dostojanstveno, uz poštivanje zakona, stoji na kraju objave.

M.D./foto M.D.