Jučer je srušen dio zida ispred Franjevačkog samostana odnosno budućeg parkirališta za koje je predviđeno 76 parkirnih mjesta. Širina je sada dovoljna za dvije trake, međutim, iz Grada Makarska nismo dobili potvrdu da će na ovom dijelu biti i ulaz i izlaz za parking. Naime, ranije je komunicirano kako će izlaz biti ispred crkve, pa je nejasno kakav je točno projekt i je li se u međuvremenu mijenjao. Definitivno je riječ o ozbiljnom građevinskom zahvatu, no protumačeno je da za isti nije bila potrebna građevinska odnosno uporabna dozvola nego se gradilo prema Pravilniku o jednostavnim građevinama.

Inače, od Grada nismo dobili ni odgovor na upit o projektu i uvjetima od strane Grada. Upit je poslan 9. svibnja, a u telefonskom razgovoru s gradonačelnikom prije pet dana rečeno nam je da je odgovor spreman. Međutim, nismo ga dobili do danas.

Valja podsjetiti da su konzervatori za parking kod franjevaca postavili dva uvjeta: drvored i prirodno obojeni asfalt. Otvaranje parkinga je najavljeno do početka lipnja.

Oglas

Ivona Ćirak /foto I.Ć.