Nakon što je jučer odlukom gradonačelnika Paunovića smijenjen s mjesta predsjednika Upravnog vijeća GSC Makarska, Stjepan Zelić obratio se jutros javnosti preko društvenih mreža gdje je, kaže, osjetio potrebu iznijeti činjenice koje su prethodile njegovoj smjeni. Kako je dodao, odlazi uzdignute glave.

– S mjesta predsjednika Upravnog vijeća GSC Makarska, a po odluci gradonačelnika Zorana Paunovića, odlazim visoko uzdignute glave. Obzirom na brojne pozive, poruke, pitanja građana i medija, osjećam potrebu iznijeti činjenice koje su prethodile mojoj smjeni.

Na javni natječaj za izbor ravnatelja GSC Makarska javila su se tri kandidata, među njima i aktualni ravnatelj Joško Kosović. Svi kandidati bili su dužni uz prijavu za posao dostaviti određenu dokumentaciju. Na sjednici je jednoglasno konstatirano, da jedan od kandidata ne ispunjava tražene uvjete iz natječaja, drugi kandidat ispunjava sve uvjete iz natječaja dok za trećeg smo se složili da je potrebna pravna potvrda od gradskog pravnika da li dostavljena dokumentacija ispunjava uvjete, što je ujedno bio i moj zahtjev (uvedeno i u samom zapisniku sjednice). Tjekom sjednice je potvrđeno da ćemo istu na sljedećoj sjednici imati. Radi izostanka potvrde na idućoj sjednici, narednih sedam dana sam osobno u više navrata potraživao spomenutu potvrdu, svaki put dobijao odgovor “sutra”. Na dan sjednice sam u više navrata zvao i slao poruke da mi je potrebna potvrda gradskog pravnika, međutim odgovor niti potvrdu nisam dobio.

Oglas

Na osnovu svega toga, ja kao predsjednik Upravnog vijeća GSC Makarska, snosim moralnu i pravnu odgovornost te smatram da nikako nisam postupao po igrokazima niti u nekoj “režiji”, nego po svojoj čistoj savjesti.

Nema govora o „zakulisnim igrama“ na sjednici Upravnog vijeća o kojim govori gradonačelnik Zoran Paunović. Upravno vijeće zapravo je odabralo najkvalitetniju osobu za ravnatelja, a da pritom nije bilo presudno je li ta osoba stranački podobna.

Konačno, u politiku nisam ušao da bih sudjelovao u političkim igrokazima na kakve je javnost, nažalost, naviknuta, već da bih radio na dobrobit svojih sugrađana, svog predivnog grada. Tako ću i nastaviti sve do kraja svog mandata u Gradskom vijeću. To sam obećao svojim biračima, cjelokupnoj makarskoj javnosti i neću savijati kičmu, makar me stajala smjene kao što je to slučaj u GSC Makarska – poručio je Stjepan Zelić.

Naravno, od Zelića smo pokušali dobiti već i ranije, a naposlijetku smo uspjeli stupiti u kontakt nedugo nakon što se oglasio na društvenim mrežama. Upitali smo ga kako komentira gradonačelnikovu odluku i kako će se ona odraziti na postojeću koaliciju u Gradskom vijeću. Zelić nam je odgovorio da za sada ne želi daljnje komentirati, te da je sve što je htio poručiti i napisao u objavi.

O.F. / foto MD