Teo Strunje – trener Novo Vrijeme Apfel :

Ova ekipa Novog Vremena je mogla pasti samo ovako, junački. Nemam niti milimetar zamjerke svojim igračima. Ostavili su srce na parketu, bila je borba za svaki centimetar terena. Čestitke Omišu na zasluženoj tituli. Mi smo imali svoje prilike, imali smo prednost i u produžetku i regularnom dijelu. Jednostavno, oni su pokazali karakter i uigranost, uspjeli su se vratiti i doći do zaslužene titule na šesterce. Kako dalje? Dok je predsjednik kluba Mijo Pašalić, ja Vas uvjeravam da će se Novo Vrijeme boriti za naslov. Sad kakva će biti momčad dogodine, još smo vruće glave, treba sjesti i dobro razmisliti, ali kažem poznavajući ovu Upravu kluba oni će sigurno učiniti sve da Novo Vrijeme i dogodine bude glavni kandidat ili jedan od glavnih kandidata za titulu. Svijet nije stao, treba odati priznanje i Omišu. Nisu slučajno tu gdje jesu, trenutno na vrhu. Mislim da su večeras nijanse odlučivale, ne bi bilo nezasluženo da smo mi bili ti, ali evo došlo je njihovo vrijeme i čestitam im na tome.

Vedran Kazazić (Novo Vrijeme Apfel)

Oglas

Mislim da su gledatelji večeras uživali, da je stvarno bio futsal spektakl, preokret, sve… Mi stvarno nismo imali sreće ovu finalnu utakmicu. Nakon vodstva u regularnom dijelu, minut prije kraja primaš gol, u produžetku 30-40 sekunda do kraja i to identične golove na drugu stativu. Moram čestitati Omišu, ali ja sam ponosan na ove svoje momke. Mislim da treću godinu smo zasluženo trebali biti prvaci, ali eto nije se desilo. Najveći krivac po meni je ta sreća. Kod 2:1 imamo prazan gol, gađamo prečku i to ne samo ovu utakmicu, dešava nam se u polufinalu i četvrtfinalu, ali nema veze, idemo dalje. Skupiti ćemo glave i malo odmoriti, jer predugo sve ovo traje. Bit će bolje.

Filip Bašković (Novo Vrijeme Apfel)

Šteta, baš tragično za nas. Vodili smo u regularnom dijelu, vodili smo u produžecima, a oni su zabili 50 sekundi do kraja. Na kraju ti penali, Luketin obranio dva i sigurno odnio taj naslov u Omiš. Olmissum nije sigurno ne zasluženo osvojio prvenstvo, igraju cijelo vrijeme odlično i sve čestitke na osvojenom naslovu. Mi smo imali sve u svojim rukama i u regularnom dijelu i na kraju. Stvarno smo bili dobri na golman-igraču, stvarno smo se dobro branili, ali eto jedna sretna lopta je otišla na njihovu stranu…

Duje Maretić (trener MNK Olmissum)

Pokazali smo karakter. Vodili smo dobar dio utakmice i onda odjedanput moramo hvatat rezultat. Makarska ima fenomenalnu individualnu kvalitetu, kaznili su neke naše dvije greškice u obrani, ali što je bitno nismo gubili vjeru, znali smo da možemo okreniti. Tajno oružje nam je bio golman-igrač, to smo spremali jako dugo za njih. Jako sam sretan i ponosan. Ovo je veliki plod rada i nemam druge riječi osim momcima čestitati i ponosan sam na njih do neba. Mi smo jedna fajterska momčad, živimo i vjerujemo do kraja, napravili smo stvarno čudo. Ovdje u Makarskoj nisu bolje i skuplje ekipe pobjeđivale, ovo je nemjerljivo čudo. Omiš će biti grad Lige prvaka. Nemamo puno vremena, sigurno ćemo se morati pripremati za Ligu prvaka maksimalno. Sad je već sredina srpnja, te ćemo morati već od sutra planirati kako dalje u sljedećoj sezoni.

Žarko Luketin (MNK Olmissum)

Utakmica dostojna finala. Makarska kvalitetnija momčad što se tiče faze napada, ali obrambeno smo mi opet odigrali na visokom nivou. Napravili smo dvije-tri greške koje su oni odmah iskoristili, koje su dovele da oni dva puta vode, ali evo mi smo se vraćali i pokazali da imamo karakter. Pobjedili smo već pet ili šest utakmica na penale, nismo niti jednu izgubili. Mislim da ni to nije slučajnost i zasluženo smo osvojili naslov u prvoj sezoni. Oni su imali dvije-tri šanse za otići na dva razlike i to bi bila gotova utakmica. Oni nisu zabili što su prošlih godina zabijali i osvajali, sad im nije ušlo, mislim da se tu nema puno pametnog dodati. Što se tiče šesteraca, mi imamo dva-tri momka koja pogađaju devet od deset i tu nas teško bilokoja ekipa može pobjediti. Meni je drago da ću nakon par godina igrati Ligu prvaka. Ove godine kad sam mislio da neću igrati, igrati ću je, a proteklih godina kad sam mislio da ću igrati, nisam je igrao…
izvor: Crofutsal