Jučerašnja akcija čišćenja poluotoka Osejava u organizaciji Udruge za održivi razvoj Osejava, okupila je preko stotinu volontera koji su do kraja napunili oko 300 vreća te uklonili i veću količinu krupnog otpada. Priopćenje kojim se udruga zahvalila sudionicima prenosimo u cijelosti.

-Kao najveći zagađivači makarskog poluotoka navode se tvrtke koje djeluju u neposrednoj blizini Osejave te iznad magistrale u istočnom dijelu grada. I dok su neke od njih bespogovorno donirale opremu za volontere, drugi su se besramno oglušili kao da je društveno odgovorno poslovanje samo puki pojam iz bajke – kažu iz UZOR Osejava.

Unatoč činjenici da građani svake godine uklanjaju otpad istih zagađivača te da im je Udruga Osejava još prošle godine uputila pismeni apel o odgovornijem zbrinjavanju i skladištenju radnog materijala (na koji isti nisu reagirali), akcija je ipak okupila do sad najveći broj volontera, udruga i organizacija koji su uklonili njihov otpad iz jedne od posljednjih zelenih oaza u gradu Makarskoj.- stoji u objavi.

-Sve prisutne je po završetku ove velike akcije čekala zakuska i druženje na Gradskom sportskom centru. Udruga Osejava zahvaljuje se na svim donacijama koje su omogućile realizaciju ovog događaja, a to su: Merlin, Kingtrade, Era, a posebna zahvala ide Crvenom križu Makarska koji je osigurao hranu i piće za sudionike, velik broj volontera te dežurstvo Hitne pomoći za vrijeme trajanja čistke. Građani Makarske i volonteri iz susjednih općina i gradova još jednom su pokazali svojim primjerom kako se uistinu voli i poštuje priroda, a “pluća grada“ sada zasigurno lakše dišu – stoji u priopćenju udruge.
M. D. /foto UZOR Osejava

Hvala na sudjelovanju;

Udruga Kredenca
Crveni križ Makarska
Udruga Sunce
Hotel Osejava
Udruga Mike
Matica umirovljenika Makarska
Savjetovalište Lanterna Makarska
Odred izviđača pomoraca Posejdon
Atletski klub „Sv.Marko“
Plivački klub „Galeb“
Jedriličarski klub Sv.Ante
Ruke za bolju Makarsku
Boćarski klub Makarska
Biciklistički klub
Oglas