Stanje u Vrgorcu je zabrinjavajuće o čemu govore i današnje brojke o 13 novozaraženih u tom gradu. Iz Stožera civilne zaštite Vrgorca javili su se večeras zanimljivom objavom u kojoj su, između ostalog, pozvali i kritičare s društvenih mreža da im se pridruže i pripomognu ‘epidemiološkim znanjem’.

Riječ grčkog podrijetla, triskaidekaphobia, označava strah od broja 13 koji, vjeruje se, potječe od Posljednje večere, nakon koje je Isusa Krista izdao jedan od dvanaest apostola. Ako petak padne 13. u mjesecu, to se smatra nesretnim jer predaja kaže da je Isus Krist bio razapet u petak.Broj 13 je današnji broj novooboljelih osoba zaraženih COVID-19 virusom na području Grada Vrgorca te u ovom trenutku brojimo 29 osoba oboljelih od navedenog virusa.Broj osoba u samoizolaciji je 67 te se još uvijek utvrđuju bliski kontakti novooboljelih.

Društvenim mrežama se šire komentari u kojima se pokušava omalovažiti, diskreditirati i umanjiti rad svih članova Stožera CZ.
Želimo naglasiti kako članovi Stožera uz sve svoje poslovne i obiteljske obveze, a sve u skladu sa zakonskim odredbama i naputcima Nacionalnog Stožera Civilne zaštite nastoje suzbiti širenje SARS-COV-2 virusa.
Ovim putem pozivamo sve dežurne “kritičare” da se pridruže radu Stožera Civilne zaštite Grada Vrgorca te nam svojim epidemiološkim znanjem i iskustvom pripomognu u suzbijanju zaraze COVID-19 virusom – objavio je vrgorački Stožer.
M.D. / foto TZ Vrgorac

Oglas