Na redovitoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite iznesene su najnovije informacije vezano uz epidemiju virusa COVID-19.

Od jučer u 13:00, dakle zadnjih 25 sati, imamo 77 novih bolesnika – ukupno to je 790 oboljelih. Obavljeno je 6404 testiranja, preminulih je 6, na respiratoru 27, a broj oporavljenih popeo se na 64, odnosno 12 više nego jučer – rekao je ministar Beroš.

– Želio bih svima reći još nešto, naša sudbina je u našim rukama, mi smo ti koji možemo odgovornim ponašanjem smanjiti broj novih slučajeva na najmanju moguću mjeru.

Oglas

Capak je dodao kako ovakvo stanje možemo zavaliti zajedničkim naporima svih u zdravstvu, stožera i građana od kojih se većina pridržava propisanih mjera. Svi koji su u samoizolaciji moraju tražiti nakon 15 dana potvrdu o ukidanju samoizolacije.

– Još jednom pozivam da se o svemu vezano uz ovu temu informirate na službenoj stranici www.koronavirus.hr pozvao je ministar Božinović. Odgovarajući na pitanje novinara o postupanja policije rekao je kako se gdje se god može upozorava na poštivanje mjera i kako to nije nikakvo treniranje strogoće.

– Suspektne situacije podložne su unutarnjoj kontroli i sve će se ispitati. Uz zdravstvene radnike, policijski službenici su najugroženija skupina djelatnika,a u ovom trenutku imamo 6 oboljelih. Rezultati koje imamo ne smijemo izgubiti iz vida ni u jednom trenutku. Imamo oko 2000 postupanja dnevno, vezano uz koronavirus i izolirani incidenti ne mogu biti indikativni radu policije.

D.Antonini