Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno devet oboljelih osoba. Radi se o mlađoj osobi iz Varaždina koja se vratila iz Italije.

Štožer cililne zaštite izvješćuje kako je u Republici Hrvatskoj do ovog trenutka (3. ožujka 2020.) potvrđeno:

  • 9 slučajeva oboljelih od kojih su 3 u Zagrebu, 5 u Rijeci i 1 u Varaždinu.
  • Ukupno je 247 testiranih uzoraka, u radu je 6 uzoraka, a u najavi dolaska 10 uzoraka (Split, Pula, Rijeka i Požega zajedno).
  • Pod zdravstveni nadzor do današnjeg dana stavljeno je 2420 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom.

“Obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj generalnih zabrana javnih okupljanja i dalje nema. No, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske apelira na sve osobe koje su boravile na područjima koja su zahvaćena novim koronavirusom (Kina, Japan, Hong Kong, Singapur, Južna Koreja, Iran, talijanske pokrajine Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont) da u interesu javnog zdravstva ne dolaze na ta javna okupljanja.

Oglas

Prevencija je u ovom slučaju ključna te molimo građane da se pridržavaju svih niže navedenih smjernica i uputa koje svakodnevno ažuriramo i objavljujemo na web stranicama.”

M.D. / Foto: Image by Darko Stojanovic from Pixabay