Nakon napada koji se dogodio u popodnevnim satima najvjerojatnije na području Velikog Brda preminuo je makarski taksist Jozo Čorić (66).  Nesretni taksist, koji je prethodno teško pretučen, podlegao je zadobivenim ozljedama u vozilu Hitne pomoći oko 18:30 sati na putu za Split, a policija traga za jednim ili više nepoznatih počinitelja.  Prema onome što smo na mjestu događaja doznali od svjedoka, nesretni Makaranin je najvjerojatnije bio žrtva pljačke.

Naime, Čorić  se oko sati pojavio ispred supermarketa Konzum na putu za Veliko Brdo i šokirao prolaznike – uspio je do tamo dovesti svoj automobil i potom izišao sav krvav, tražeći pomoć. Djelatnice Konzuma su nazvale Hitnu pomoć i do dolaska njihovog vozila pokušale na mjestu pomoći nesretnom muškarcu. Kako smo kasnije doznali od svjedoka događaja, dok je bio pri svijesti teško ozlijeđeni muškarac ponavljao je kako mu je oteta velika količina novca, navodno je spominjao 200.000 kuna i 10.000 eura.

Oglas

Iz PU splitsko dalmatinske potvrdili:

Danas oko 16:45 sati zaprimljena je dojava kako je na području Makarske  fizički napadnut muškarac i otuđen mu je novac. Na mjesto događaja izašli djelatnici HMP Makarska kako bi mu liječničku pomoć.

Naknadno smo obaviješteni kako je muškarac  preminuo u vozilu hitne pomoći koje ge je prevozilo u bolnicu u Splitu.

O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Split. Na mjestu događaja obaviti će se očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

O.Franić