U organizaciji udruge Milan Ožić Mike, u subotu 11. svibnja na Gradskom sportskom centru i u parku fra Jure Radića održat će se osmo izdanje tradicionalnog Memorijalnog festivala Mike, koji će i ove godine posjetiteljima ponuditi brojna sportska događanja te bogati glazbeni program.

Kako najavljuju organizatori, uz standardna natjecanja u malom balunu, basketu te povlačenju konopa ovogodišnje je izdanje Memorijalnog turnira Mike obogaćeno i dodatnim natjecanjima u šijavici i boćanju, kao i dječijim igrama kako bi i najmlađi mogli uživati u festivalu.

Oglas

Što se tiče glazbenog programa, posjetitelje će u parku fra Jure Radića zabavljati DJ Spajić glazbom po svom izboru a čekaju nas i dva izvrsna koncerta – makarske Rezerve, nedavno proglašene najboljim novim bendom u Hrvatskoj, te jedan od naših najpopularnijih glazbenika Mile Kekin, koji će u pratnji svog benda promovirati vrlo uspješni solo album Kuća bez krova. Naravno, kao i u svakom dosadašnjem izdanju, za kvalitetnu spizu pobrinuti će se majstori iz udruge Marendin.

Također, uz tradicionalno prikupljanje prihoda za rad udruge Mike, ovogodišnji festival proći će i u znaku humanitarnog buvljaka pod nazivom Sretni ormar, u kojem će se prikupljati novčana sredstva za pomoć obitelji Hrstić.

– Jedan od noviteta na koji smo posebno ponosni jest to da smo u suradnji s tvrtkom Apfel d.o.o. uspjeli organizirati festival bez plastike za jednokratnu upotrebu, koju smo zamjenili biorazgradivim priborom, tanjurima i čašama, napravljenim od šećerne trske i kukuruznog škroba, te time postali drugi takav festival u Hrvatskoj, a želimo biti i zeleni primjer budućim festivalima i sličnim manifestacijama u našem gradu. Kao i do sada, očekujemo veliki odaziv posjetitelja i naših prijatelja i volontera, s velikom željom da nam svi budu veseli, zdravi i nasmijani tog dana – poručuju iz udruge Mike.