U Bosni i Hercegovini u petak je potvrđeno 387 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je manje nego dan ranije, ali je zato povećan broj umrlih jer je zabilježeno 13 takvih slučajeva dok ih je u četvrtak bilo pet.

Kako su izvjestili entitetski zavodi za javno zdravstvo u protekla 24 sata u BiH je testirano nešto više od 2100 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 260 osoba iz Federacije BiH te 127 iz Republike Srpske.

I prema podacima od petka pojedinačno je najveći broj novozaraženih s područja Sarajevske županije gdje je zabilježeno 69 novih slučajeva te iz Banje Luke s 44 novozaražena.

Oglas

U četvrtak je BiH zabilježila rekordna 453 slučaja, najviše od izbijanja epidemije u ožujku, no predstavnici zdravstvenih vlasti tvrde dao je stanje i dalje pod nadzorom jer je tzv. incidencija, odnosno tjedni broj novozaraženih na 100 tisuća stanovnika još uvijek ispod 50.

Za sada nema najava uvođenja dodatnih restriktivnih mjera u BiH no stanovništvu se neprekidno upućuju apeli da se pridržava već propisanih mjera te da izbjegava svako rizično ponašanje, posebice veća okupljanja.
Hina / foto ilustracija Pixabay