Roditelji školaraca dobili su danas obavijesti o provođenju mjere samotestiranja učenika. Naime, prema uputama Ministarstva znanja i obrazovanja 14.veljače počinje mjera samotestiranja učenika, čime bi se ukinula obveza samoizolacije učenika koji su bili u kontaktu s Covid-pozitivnom osobom, a nemaju simptome bolesti.

– Samotestiranje sa SARS-CoV-2 brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i obavlja se jednom tjedno. Preporuka je da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave te da potom prijavite samo pozitivne rezultate testiranja razredniku/ci, stoji u obavijesti.

Sutra, u petak, djeci će biti uručena dva testa za testiranje koje bi obavili 14. i 28.veljače.

Oglas

– Ukoliko ne želite da Vaše dijete provodi mjeru samotestiranja, molimo Vas da ispunite obrazac/izjavu iz privitka. U tom slučaju, vratit ćete potpisanu izjavu i uručene testove u školu te će Vaše dijete nakon kontakta s Covid-pozitivnom osobom morati u samoizolaciju.

Važno je naglasiti da prema uputama proizvođača nije uputno da učenici mlađi od 16 godina provode samotestiranje bez nadzora ili pomoći odraslih osoba, stoji u obavijesti koje su danas dobili roditelji makarskih osnovaca.

M.D./foto M.D.