Sutra, s početkom u 8 sati, otvara mesnica i delikatesna trgovina na adresi Put Požara 2 u Makarskoj, čija je zanimljivost to što mahom nudi domaće proizvode iz Dalmatinske zagore. Naziv Uzanca predstavlja poslovnu ideju koja se vodi prezentacijom domaćih dalmatinskih proizvoda, odnosno lokalnih gastronomskih običaja. Uzanca kao riječ, kako vele, predstavlja ujedno i užitak, a njihovi su proizvodi, kako ističu, autohtoni, ekološki i – slasni.

– Nudimo svježe meso, suhomesnate proizvode poput pršuta, pancete ili kobasica, različite vrste sireva, nekoliko vrsta meda, sokove kao što je bazgin ili kupinov, aroniju, a imamo i kupinovo vino koje se pokazalo odlično za krv. Posebnost su nam i likeri među kojima ćemo, uz onaj od višnje ili ruže, istaknuti najneobičniji liker kojega nećete naći u drugim trgovinama, a radi se o likeru od japanske jabuke ili kakija, kažu nam vlasnici Uzance.

Uvest će i razne džemove, marmelade, domaći sok od rajčice, pirovo brašno, orzo, ostale žitarice…Zamijetili smo da velik broj proizvoda potječe iz Studenaca.

Oglas

– Studenački kraj poznat je po poljoprivredi, stočarstvu, mljekarstvu…Smatramo da imamo što ponuditi kako domaćim ljudima koji cijene domaće proizvode, tako i našim turistima koji će kao suvenir izabrati domaću višnjevaču, vino ili nešto treće. Želimo povezati obalu koja u prvom redu živi od turizma i OPG-ove iz Dalmatinske zagore, poručuju iz Uzance.

Sutra u 8 sati bit će zakuska za prijatelje, poznanike i buduće kupce, pa će se moći kušati proizvodi iz dalmatinskih OPG-ova.

Promo /foto promo