Sutra, u sklopu ka Kulture u tučepskim zaseocima, održat će se četvrta večer koju obilježava nagrađivana predstava “Mala čuda” te nastup dvoju nagrađivanih mladih glazbenica, Lise Lalić na saksofonu i Roze Popović na mandolini. Program počinje u 20,30.

Predstavu “Mala čuda” Teatra Exit režirala je Sanja Milardović koja ujedno i glumi u ovoj monodrami, a predstava je dobila nagradu na 32. Festivalu hrvatske drame Marulićevi dani.

– Tragikomična je to monodrama glumice Sanje Milardović koja se ovim naslovom publici predstavlja kao autorica teksta, redateljica i glumica. Riječ je o predstavi vrlo slojevitog narativa koji fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane, u kombinaciji s nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana.

Oglas

Dakle, ovo je priča o ženi u tridesetima. Nazovimo je Ana.

Ana je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela. Ana je uvijek puno osjećala i borila se (ponekad i za dvoje), no od tog trenutka kada je njezin dotadašnji život prekinut, preostalo je samo jedno – naći način za nošenje s nametnutom stvarnošću i disfunkcionalnim svijetom koji je okružuje. Njezin oporavak postepeno se pretvara u nepredvidljivo i bizarno putovanje pri kojemu će, pišući o Flori, neizmjerno mnogo naučiti o sebi.

U jednosatnom putovanju na relaciji unajmljenog stana u koji je Ana uselila tražeći mir, i Florinog svijeta koji počiva na apsurdnim zakonitostima i diskutabilnim izborima, publika ima priliku otkriti je l’ teže biti čovjek ili kit, od kakvih čuda je sazdana svakodnevica sviju nas, što su ideje koje dobivamo i gubimo svakim danom te kako nam one doslovno mogu spasiti život, stoji u opisu predstave.

Nakon glazbenog predjela i predstave slijedi uobičajeni “protokol”, tučepski bronzin pod palicom Bluesuna i kKutz klapa.

Ivona Ćirak /foto M.D.