Na čitavom uredovnom području Ispostave Makarska, dakle na čitavoj Makarskoj rivijeri, za školsku godinu 2021./22., prijavljeno je ukupno 226 djece. Manje je to za 20-ak prvašića u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo 247.

Što se tiče dviju osnovnih škola u gradu Makarskoj, tu se bilježi daleko veći pad, pa možemo reći da je centar Rivijere u ovoj godini doživio strmoglavi pad po pitanju upisa mališana. Naime, ove godine prvi razred upisuje ukupno 145 djece u makarskim školama, što je za cijelo odjeljenje manje nego lani. Prošle je godine prvi razred upisalo 174 mališana, doznajemo od Anđele Klapirić iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u Makarskoj.

Kada se prebaci u postotke, možemo reći da je u Makarskoj za čak 20 posto manje prvašića ove godine, a na Zelenki se bilježi veći podbačaj no u školi u gradu. Naime, kako doznajemo od Klapirić, u OŠ oca Petra Perice upisuje se ove godine 64 prvašića, a lani ih je bilo 81. Doduše, lani je sliku očito popravila Promajna gdje je upisano petoro prvaša, dok će ove godine sjesti samo jedan školarac u klupe u maloj područnoj školi.

Oglas

U OŠ Stjepana Ivičevića ove je godine prijavljen 81 predškolac za prvi razred, što je za 12 manje nego lani.

Manje je djece i u Baškoj Vodi. Tamo ih je svega 12, dok ih je lani upisano 21, dok je i Gradcu samo jedan prvašić manje. Prvi razred u OŠ Gradac upisuje 15 mališana.

Ivona Ćirak/foto M. D.