Taman kad se dio vatrogasnih postrojbi vraćao s požarišta u Živogošću, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, kako nam je potvrdio zapovjednik Mario Čović, dojavljen je novi požar, ovog puta u Makarskoj na lokaciji Umac. Naime, dio je vatrogasnih snaga ostavljen u Živogošću kako bi dežurao, a drugi dio, zatečen novim požarom, trebao se malo odmoriti.

Međutim, požar dojavljen oko ponoći nije dao vatrogascima da predahnu, naprotiv, morali su pozvati pojačanje ne samo s Makarske rivijere nego i Splitsko-dalmatinske županije.

Kako doznajemo od Čovića, riječ je o požaru na lokaciji Umac kod Kotišine.

Oglas

– Još uvijek ne možemo točno govoriti o kojoj se površini radi, jer se radi o takvoj konfiguraciji terena sastavljenoj od dosta dolina i potoka, ali procjenjuje se kako je okvirno riječ o nekih 15 do 20 hektara. Kad se smiri, uzet ćemo kartu i znat ćemo preciznije. Što se tiče statusa, mogu reći da je dobro, još uvijek nismo proglasili da je požar stavljen pod kontrolu, ali uskoro bismo mogli ako okolnosti budu zadovoljavajuće, kazao nam je Čović.

S obzirom na dva požara koja su se dogodila bez vremenskog razmaka, vatrogasci s ovog područja nisu stali praktički preko 16 sati, od jučer u 17 sati kad je dojavljen požar kod Živogošća.

Uzrok požara, kako nam je kazao Čović, utvrđuje policija.

Ivona Ćirak /foto M.D.