U kuglani Gradskog sportskog centra Makarska danas je uz druženje i podjelu priznanja svečano obilježena velika obljetnica Kuglačkog kluba Biokovo, osnovanog prije ravno 50 godina.

Uz gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića, ravnatelja GSC Makarska Joška Kosovića, predstavnika Kuglačkog saveza SD županije Antu Burnaća, brojne sadašnje i bivše kuglače Biokova bili su prisutni i predstavnici kuglačkih klubova Mertojak, Poštar i KK Bojovnik, a više o osnutku kluba koji je službeno počeo s radom 15. ožujka 1972. kazao je predsjednik Stipe Kotarac.

– Tih je godina kuglanje bilo masovni sport. Pored KK Biokovo na našem je području djelovao i Kuglački klub Baško Polje s muškom i ženskom ekipom, te još tridesetak ekipa kroz tadašnje radničke sportske igre. Imali smo juniorske prvake Hrvatske i doprvake bivše države, bili uspješni i u pojedinačnoj konkurenciji te igrali i kvalifikacije za 1.ligu, a 1996 godine nastalo je spajanje između kuglača Makarske i Tučepi – istaknuo je u svom obraćanju predsjednik kluba Stipe Kotarac zahvalivši se na potpori Gradu Makarskoj i Općini Tučepi, županijskom kuglačkom savezu, Zajednici sportskih udruga grada Makarske, kao i svim donatorima i sponzorima kluba.

Oglas

Ovom su prilikom podijeljene i zahvalnice, između ostalih Svemiru Puhariću, kojem je uručena Zlatna plaketa za sveukupni doprinos klubu i kuglanju u Makarskoj, zahvalnicu je dobio najstariji živući igrač kluba Vlatko Premeru, najstariji aktivni igrač Marko Šućur, kao i Ivo Puharić Kikac kao “najubojitiji” kuglač KK Biokovo.

MD/foto MD