Pravu buru reakcija izazvao je svećenik i nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine u dizanju utega, don Anto Ledić – prenosi Dalmacija danas.

Svećenik u Novom Travniku istaknuo je da u njegovoj župi neće biti odustajanja od misa niti bilo čega drugog zbog mjera oko koronavirusa. “Nema te zemaljske vlasti koja će mi zatvoriti crkvu!” – poručio je don Ledić.

“Zovu me jučer i evo jutros župljani i otkazuju djecu za vjeronauk, za susret mladih itd i naravno pitaju hoće li biti misa!!! U našoj župi ništa se neće promijeniti! Mise će biti, klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, Put kriza, ispovijedi, susreti, razgovori, molitve, blagoslovi…ma sve sto smo prakticirali sad ćemo još vise!

Oglas

Ne bojte se ničega ako vjerujete Onome koji je gospodar života i smrti! Pa i umrijeti nam je jednoga dana. Volim umrijeti u najstrasnijim mukama za oltarom podižući Živoga Boga ili klečeći ispred oltara pred Živim Bogom, nego živjeti tisućama godina skrivajući se od nevidljivog virusa. Nisam se skrivao 1992., niti 2002., pa neću niti sada! Nema te zemaljske vlasti koja će mi zatvoriti crkvu!” – napisa je svećenik u svom statusu te izazvao brojne reakcije.

“Meni je bila dilema ići u crkvu ali vi ste me ohrabrili hvala vam za to jer kad je Bog sa mnom ništa mi se ne može dogoditi što on ne želi” – jedan je od brojnih komentara koji podržavaju ovakvu odluku i stav svećenika.

Ima i onih koji su ga žestoko kritizirali:

“Pošovani, traže hitno volontere u Milanskoj bolnici, slobodno se odazovite kad se već ne bojite i ne skrivate pred ničim”,

“Znači, ne vjeruješ u nevidljivi virus, a vjeruješ u nevidljivog “boga”? **bo me pas, prirodna selekcija na djelu” – neki su od komentara.

M.D. Foto pixabay