U vremenima u kojima su mnoga djeca okružena pametnim telefonima, iPadima, PlayStationima i drugim spravama moderne tehnologije na trenutke čeznemo za time da nađu interes za jednostavne igračke kakve su ispunjavale dane nekadašnjih generacija. Igračke su to koje se čuvaju i o kojima se pričaju priče iz djetinjstva. Takvih jednostavnih, napravljenih od prirodnih materijala i nadasve neobičnih igračaka po nazivom Duga toys možda ne bi bilo da naša sugovornica Tanja Šošić nije išla pješke od Brela do Durmitora, piše Tportal.

‘Početkom listopada 2019. krenula sam pješke na put od Brela do Bobotovog kuka (vrh Durmitora u Crnoj Gori) sa svojim psom Boškom. Prvih dana pridružila nam se prijateljica Nera Pervan, do Stona, a onda smo opet nastavili sami. To moje putovanje bilo je svojevrsno hodočašće. Kad čovjek ide pješke, stigne dobro upiti sve oko sebe. Stavi vas to u situaciju u kojoj postajete svjesniji svakog trenutka, mirisa, boje, svježine, svega što u tom trenutku postoji oko vas. Tu ste i sad. Oh, tako isprana fraza. A sve se krije u tome. Nekada bi mi se znalo dogoditi da jako dugo nemam nijednu misao, toliko zaokupljena zbivanjima oko sebe; suncem koje prži moju kožu, burom koja nosi mirise svježine, asfaltom koji peče moje tabane, psom koji dašće, svojim dahom. Putem do Durmitora, upoznala sam predivne ljude’, govori nam na početku razgovora.

Tanja Šošić sa svojom partnericom izrađuje nesvakidašnje igračke, namijenjene za igru u zatvorenom i na otvorenom, koje se lako održavaju jer se mogu prati

Oglas

Tanja Šošić sa svojom partnericom izrađuje nesvakidašnje igračke, namijenjene za igru u zatvorenom i na otvorenom, koje se lako održavaju jer se mogu prati.

Više o Tanjinoj zanimljivoj životnoj priči i poslovnom pothvatu čitajte na Tportalu.

M. D. /foto Fb/Instagram