Ugostiteljski objekt na Sv.Petru i susjedna instalacija koja oponaša bar bili su predmetom vijećničkih pitanja na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, pa je tako vijećnika NLO-a Petra Kelvišera zanimalo imaju li objekti nekakvo rješenje za rad, dok je HDZ-ovog Jozu Vranješa interesiralo zašto se ne uklone.

Gradonačelnik Zoran Paunović rekao je kako je pitanje za pročelnika Matka Lovretu jer je, kako je naglasio, odmah na početku mandata kazao kako će odgovornost spuštati na prve ljude odjela. No ipak je pojasnio kakva je situacija.

– Ne postoji rješenje o uklanjanju već je komunalni redar sačini zapisnik i poslao na očitovanje stranci, a stranka nije bila prisutna nego je putem odvjetnika dostavila primjedbe. Prigovor je napravljen, a vještak nije utvrdio površinu nego redar na licu mjesta. Potrebno  je provesti očevid te tek onda donijeti rješenje o uklanjanju, rekao je Paunović.

Oglas

Joze Vranješ je međutim ustvrdio kako rješenje postoji.

– Po ovome što ste rekli ispada da bivša vlast nije radila ništa, a to nije točno, ovo je složen postupak, kazao je Vranješ koji je ispričao kako je Vijeće za dodjelu koncesija zbog kršenja ugovora pokrenulo postupak ukidanja koncesije.

Oasis d.o.o. se žalilo, žalba proslijeđena Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te je prema Vranješevim riječima doneseno rješenje kojim se prihvaća odluka vijeća za koncesije.

– Tvrtka Oasis je pokrenula upravni spor, ali to ne priječi Grad Makarsku da objekt ukloni, dodao je Vranješ pitavši zašto se objekt ne uklanja.

Gradonačelnik je pak rekao kako nema razloga ne vjerovati pročelniku te kako je očito da te informacije ima samo bivši dogradonačelnik, a ne i pročelnik.

– Da smo sjedili duže na primopredaji, mogli ste me uputiti u tu priču, rekao je Paunović podsjetivši na kronologiju priče koja je, s dodjelom koncesije, započeta u Brkanovom mandatu.

– Moja vrata su vam uvijek otvorena, uputite nas, mi ćemo djelovati, ali tri godine niste riješili problem i sad očekujete da ga mi riješimo, poručio je gradonačelnik.

Što se tiče tzv.šanka u vlasništvu Jure Prgometa, rečeno je da se može odvesti kao glomazni otpad što se do sada u nekoliko navrata i činilo.

Ivona Ćirak /foto M.D.