Osim što su svojim koncertom preko rive čestitali sugrađanima Dan grada makarski glazbari ovom su prilikom zasjali, doslovno, u novom ruhu. Naime, nakon gotovo tri desetljeća pristigle su nove uniforme najstarijoj gradskoj kulturnoj instituciji, a danas je bila prva prilika za predstaviti ih javnosti. Kako nam kaže voditelj Boži Škarica, uniforme su nastale u suradnji s Arta design iz Splita a konačnim su dojmom i više nego zadovoljni.

– Stare bordo uniforme Glazbe potjecale su još iz doba Domovinskog rata, tada ih se zadnji put nabavljalo. Mi smo prije nekoliko godina nabavili mornarske majice za ljetne nastupe, a sada napokon imamo sasvim nove uniforme.

Krenuli smo od radova koje nam je predstavila vlasnica Arta designa, našli nešto na tragu onog što smo željeli, pomalo smo razrađivali i na kraju smo došli do ovog dizajna. U pitanju je jedna retro uniforma, a mada je bilo podijeljenih mišljenja dok smo ih gledali preko fotografija, danas kada smo napokon mogli vidjeti kako to izgleda uživo, komentari su dobri, vjerujem da se sviđaju i Makaranima – kaže Škarica.
O.F.
Oglas