Bubnjar Rolling Stonesa, Charlie Watts umro je u utorak u Londonu u 80. godini, rekao je njegov agent, izrazivši žaljenje zbog odlaska “jednog od najvećih bubnjara njegove generacije”.

“S velikom tugom javljamo da je umro naš dragi Charlie Watts”, rekao je njegov agent u priopćenju, dodajući da je otišao mirno u bolnici u Londonu ranije tijekom dana okružen članovima svoje obitelji.

Wattsov glasnogovornik još je početkom kolovoza rekao da bubnjar iz medicinskih razloga neće sudjelovati u američkoj turneji rock grupe planiranoj za jesen.

Oglas

Bubnjar koji je u lipnju proslavio 80. rođendan, bio je član Rolling Stonesa od 1963. Uz vođu Micka Jaggera i gitarista Keitha Richardsa, Charlie Watts je od samog početka bio član grupe kroz koju su prodefilirali Mick Taylor, Ronnie Wood i Bill Wyman.

Watts se 2004. u Londonu liječio od raka grla. Oporavio se nakon četiri mjeseca borbe s bolešću tijekom koje je šest tjedana primao intenzivnu terapiju zračenjem.

“Charlie je bio suprug, otac i djed kojeg su svi voljeli, a kao član Rolling Stonesa bio je među najvećim bubnjarima svoje generacije”, ocijenio je M. Doherty.

“Molimo da se u ovim teškim trenutcima poštuje privatnost njegove obitelji, članova grupe i najbližih prijatelja”, dodao je.

Hina / foto Wikipedia