Suosnivač Microsofta Bill Gates vjeruje da je povratak u normalno za SAD dalje nego što ljudi očekuju unatoč tome što je cjepivo za covid-19 odobreno i distribuirano ovaj tjedan, piše Index.

Gates, koji je putem svojih zaklada donirao milijune za cijepljenje, kazao je da bi do ljeta 2021. Sjedinjene Američke Države trebale biti “puno bliže normalnom nego što smo sada”, no da će potpuni povratak u normalu vjerojatno biti moguć tek nakon 2022.

Gates smatra kako bi velika javna okupljanja trebala i dalje biti zabranjena, a rekao je i kako bi “nažalost, većina kafića i restorana u zemlji trebala bi biti zatvorena kako bi se suzbile stope zaraze”. Kazao je kako bi kafići i restorani u SAD-u trebali biti zatvoreni idućih četiri do šest mjeseci. Stvarni povratak u normalu, smatra, moguć je tek nakon 12 do 18 mjeseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze.

Oglas

Milijarder je u nedjelju rekao CNN-u da će postojati rizik od vraćanja virusa “ako ne pomognemo drugim zemljama da se riješe ove bolesti i ako stope cijepljenja u SAD-u ne budu visoke”.

M. D.