Njemačka policija uhitila je trojicu kriminalaca koje se sumnjiči za sudjelovanje u krađi dragulja neprocjenjive vrijednosti, ukradenih prije skoro godinu dana iz muzeja u istočnom njemačkom gradu Dresdenu.

Osumnjičeni će tijekom dana biti privedeni pred sud, navelo je dresdensko tužiteljstvo. Optužnica ih tereti za tešku organiziranu krađu i podmetanje požara.

Trojica uhićenih imaju njemačko državljanstvo, uhićeni su u Berlinu i kako se navodi, povezani su s berlinskom kriminalnom scenom.

Oglas

Tijekom jutra izvedena je na više mjesta spektakularna policijska akcija potrage. Osamnaest lokacija pretraženo je u Berlinu, uključujući 10 stanova te garaže i vozila.

Pljačka u Dresdenu izvedena je 25. studenog prošle godine, a dvojica počinitelja upala su u muzej Green Vault kroz prozor koji je bio zaštićen rešetkom, sjekirom razbila vitrine i pokupila dragulje i druge vrijednosti u roku od nekoliko minuta.

Policija traga za mogućim dokazima. Istodobno ni jedan komad ukradenog blaga nije do sada pronađen.

Policija traga za još dvojicom osumnjičenih, u dobi od 21 godinu, za koje se smatra da su povezani s krađom dragulja, objavili su tijekom dana tužitelji.
Hina / foto Pixabay