Na 13.rujna održana je tematska sjednica skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a jedno od izvješća o kojima se glasalo bilo je upravo ono županijskog doma zdravlja. Kako smo već pisali, makarska ispostava nije bila nigdje izrijekom spomenuta u dnevnom redu, ali jest u izvješćima pojedinih jednica lokalnih samouprava.

Kako nam je naime kazao županijski vijećnik Marin Urlić, sva su očitovanja sumirana u jedno zajedničko izvješće koje smo tražili od ravnatelja Doma zdravlja dr.Marka Rađe.

Međutim, do danas nismo dobili izvješće od ravnatelja kojega smo pitali i jesu li istaknuti specifični problemi makarskog zdravstva.

Oglas

– Jedan cjeloviti je zaključak upućen na Ministarstvo zdravstva no trebat riješiti ukupno pitanje, a njega nećemo riješiti dok ne sjednu svi politički dionici i preuzmu financije odnosno financiranje doma zdravlja koje iznose oko 4 milijuna kuna, kazao nam je Urlić koji nam je pribavio izvješće Odbora za zdravstvo koje ćemo naknadno obraditi kao posebnu temu.

Također smo uputili mail na Ministarstvo zdravstva zanimajući se za status zahtjeva upućenog od strane Odbora za zdravstvo, no kako resorno ministarstvo do sada nije odgovorilo na niz mailova, pitanje je hoćemo li dobiti ikakav odgovor.

Ivona Ćirak /foto M.D.