Za kraj naše analize dolazi ono što definira iduću godinu: proračun. Proračun je dokument želja, i naravno da je veliko pitanje što će se od zacrtanoga ostvariti, između ostaloga i zato jer dosta toga ne ovisi samo o lokalnoj upravi nego globalnoj situaciji.

Međutim, analizirat ćemo kratko što novi proračun donosi.

Od projekata koji se planiraju, a koje je u više navrata istaknuo i sam gradonačelnik Zoran Paunović, jesu uređenje Peškere i Kulturni centar. Oba projekta su u ovom trenutku na dugom štapu, no izvjesno je da je za dokumentaciju obaju ipak ostavljen novac. Peškera  je svakako projekt koji si je ova vlast zacrtala i koji planiraju riješiti do kraja mandata.

Oglas

Novost u proračunu je i novac za digitalizaciju. Rad gradske uprave dogodine bi trebao biti transparentniji. Bit će novca i za organiziranje WTA turnira koji će gradski proračun stajati 900 tisuća kuna.

Nova vlast očito želi ulagati u turistički razvoj grada, kako oni vide organiziranje WTA turnira. Kako smo već pisali, demografske mjere su prilično marginalizirane, zdravstvo je na istom nivou kao i ranije, dok se za kulturu svakako više izdvaja.

Nadajmo se da će prihodovna strana biti na razini planiranog i da pandemija neće imati neugodnijih utjecaja na gradski budžet koji je za 2022.godinu planiran vrlo ambiciozno i vrlo optimistično.

Ivona Ćirak /foto M.D.