Ovaj vikend se održalo OP TK Lošinj-Jadranka drugog ranga do 16 godina na kojem je nastupio i naš Makaranin Luka Ereš i osvojio drugo mjesto u singlu i prvo u parovima!

Za prolaz u glavni turnir morao je prvo proci kvalifikacijsku grupu. Redom je pobijedio Marka Salkovića( 4:1,4:0), Petra Rodinisa(4:1,4:1) i Dana Šarića (3:4,4:3,7:2) te tako osvojio prvo mjesto u grupi. U četvrtfinalnu glavnog turnira ga je opet čekao Dan Šarić kojeg je svladao 4:6,7:6,6:3 i prošao u polufinale nakon tri ipo sata igre. Isti dan ,samo nakon sat vremena pauze od prvog meča igrao je protiv drugog nositelja i tri godine starijeg Ivana Šarića. Zahvaljujući jako dobroj igri,ekspresno ga je svladao 6:0,6:1.

U finalu ga je čekao prvi nositelj šesnaestogodišnji Juraj Horvat. Susret je završio 6:4,6:1 gdje je naš igrač propustio svoje šanse u prvom setu,ali je na kraju presudilo iskustvo . Tako je Ereš osvojio drugo mjesto što je ogroman uspjeh budući da je našem igraču tek trinaest godina! Parove je odigrao sa Ivanom Šarićem (Split 1950) svladavši u finalu Dana Šarića(HTK Mladost) i Dasara Ymeria (HTK Mladost) 3:4,4:1,7:3 te tako osvojio prvo mjesto.Sad slijede pripreme za europske turnire koji počinju već od idućeg vikenda. Čestitke TK Makarska te trenerima Marinku Laliću i Draganu Vukoviću.
MD/foto: privatni album

Oglas