Novo Vrijeme Apfel je u prvom dvoboju četvrtfinala doigravanja u Makarskoj slavilo protiv Vrgorca preokrenuvši zaostatak 0:2 u pobjedu 3:2. U izuzetno uzbudljivom susretuu Makarani su tako došli na korak do polufinala, a uoči uzvrata u Vrgorcu novinar Crofutsala je razgovarao sa splitskim strategom na klupi “apfelovaca” Teom Strunjom.

– Zaista sam zadovoljan kako smo reagirali nakon minusa i odigrali drugo poluvrijeme, prije svega obrambeno. Statistika mislim samo to potvrđuje. Vrgorac je imao tek osam udaraca u okvir, od toga su dva gola – kazao je Strunje, prokomentiravši i nezadovoljstvo Vrgorčana nekim sudačkim odlukama.

-Njihovo je pravo misliti da su izgubili samo zbog suđenja. Znam da im je sporan šesti faul 30 sekundi do kraja i da ga teško prihvaćaju, ali jako teško je govoriti o intezitetu kontakta u toj situaciji. Volio bih da ga usporede sa npr. intezitetom faula Bajrušovića nad Roskamom 3 minute prije, gdje mislim da nema prevelike razlike. Što se tiče društvenih mreža, naravno da svatko ima pravo komentirati i iznijeti svoje mišljenje, ali nisam vidio komentar Kreše Čubelića nego navijača, a ipak oni teško mogu biti realni uvijek – kazao je trener Makarana, siguran da ga u subotu na parketu ponovo čeka ‘sportski rat’.

Oglas

– Biti će borba kakvu uvijek ova dva kluba daju u međusobnim ogledima. Mislim da će utakmica biti opet na jedan gol, vrlo blizu produžetaka i trebat će i malo sreće u ključnim trenucima utakmice. Vrgorac je poznat kao jedno od najtežih gostovanja, pogotovo za Novo Vrijeme Apfel. Ipak, naravno da vjerujem u svoje igrače i mislim da možemo dvokorakom dalje. To bi nam bilo jako važno s obzirom na potrošenost i ozljede koje imamo.

Vrgorac ove sezone igra promjenjivo, no nema dvojbe da je riječ o jako dobroj momčadi. Gdje vidite najveću snagu ‘nebeskoplavih”?

Za mene Vrgorac je klasični “dark horse” prvenstva što su već i dokazali u kupu. Ekipa koja ima dva reprezentativca Gudasića i Vukovića (mi nemamo nijednog), dokazano najboljeg gol-igrača u Hrvatskoj zadnjih godina Martinca, super talentiranog brazilca Marlona i niz ostalih opasnih igrača poput Kraljevića, Pervana, Kozarića i Gašpara, i sigurno da ima pravo tražiti svoj uspjeh u play offu. Mislim da su se u početku malo tražili i imali problema s ekipama iz donjeg doma, ali sa ovim najboljima uvijek su igrali odlično. Na kraju krajeva pobjedili su nas obe utakmice, dobili Crnicu u kupu, Olmissum držali u egalu u prvenstvu i kupu tako da njihova kvaliteta je i njihova najveća snaga. Ne treba zaboraviti ni Krešu Čubelića na klupi koji im je donio samopouzdanje i mirnoću uz naravno svoje veliko znanje i iskustvo.

Ove sezone imate mnogo problema s ozljedama. Imajući to u vidu, kakav bi Vas plasman na kraju sezone zadovoljio?

Istina je da se mučimo od prvog kola sa ozljedama i da smo samo protiv AFCU-a u 9. kolu bili kompletni. Nažalost to se nastavlja i u play offu, u uzvratu ćemo biti bez Baškovića, Kazazića i Pašalića. Kroz sezonu smo se naučili boriti svaku utakmicu i tako će biti i u subotu, tko bude igrao dat će sve od sebe za prolazak. Ne razmišljam o konačnom plasmanu jer bi to bilo bahato pokraj ovakvog Olmissuma koji je dominantan cijelu godinu. Zelim samo da svaki trening napredujemo i da svaku sljedeću utakmicu budemo na našoj najboljoj mogućoj razini. Na kraju ćemo vidjeti da li je to dovoljno za četvrtfinale, polufinale ili finale. U drugom djelu ždrijeba gotovo sam siguran da će Olmissum u finale, zapravo ne vidim da ga netko može zaustaviti – kazao je Strunje za Crofutsal.

M. D. /foto MD