Današnjim danom Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj otvorilo je letačku sezonu na aerodromu Sinj – objavili su iz ovog društva na njihovoj facebook stranici. Svrha današnjeg letenja bila je provjera tehnike pilotiranja članova Društva, koju je provodio predsjednik Zrakoplovno tehničkog društva Sinj Tonći Panza, ujedno i ovlašteni Ispitivač Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Kako je već prenošeno u medijima, protekli tjedan je bio u znaku pregleda tehničke ispravnosti 22 zrakoplova s područja Dalmacije, a u svrhu produženja plovidbenosti od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj je tako pristupilo oplovljavanju 4 zrakoplova, od kojih se dva nalaze u vlasništvu odnosno operatorstvu Društva, i to motorna jedrilica Vivat L13SE i trenažna jedrilica SZD-30 Pirat, dok se u vlasništvu članova društva nalazi još natjecateljska jedrilica PiK 20 i raritetna oldtimer jedrilica Morell 100S.

Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj je u proteklom periodu kontinuirano skrbilo o ispravnosti zrakoplova, te je potrebno istaknuti da je krajem prošle godine obavljen obiman servis na motornoj jedrilici Vivat u tvrtci Falcon Aircraft u češkom gradu Kromeriž.
Inače, voditelj održavanja u tvrtci Falcon Aircraft, Miroslav Kotolan dugogodišnji je prijatelj i pridruženi član ZTD Sinj.

Oglas

izvor: ZTD Sinj / foto ZTD Sinj facebook