-Što se isprva čini odvažnom, uskoro se pokaže dobitnom kombinacijom. Njemačko-američki dizajner koji koristi umjetničko ime Tomyboy ušao je među besmrtne sa svojim slavnim fluorescentnim bojama na Rolex Oyster Perpetual Milgaussu. Za umjetnika nijedna boja nije preglasna, nijedna kombinacija boja nije previše jaka. Svatko tko ovo umjetničko djelo nosi na zglobu istaknut će se i biti tema razgovora – stoji u opisu ručnog sata kojeg je oslikao spomenuti dizajner a čija je cijena 29.500 eura.

U kratkom smo traženju na internetu pronašli još dosta toga –prepoznatljivo složene kričave boje prepoznat ćete na modelima Lamborghinija, trkaćim automobilima u Le Mansu, odjeći drugim detaljima koje nose, primjerice, glumac Patrick Dempsey, nogometaši Dani Alves, Mauroane Fellaini. Ili, kako će nam svojim riječima objasniti Tomyboy s kojim smo popričali u Makarskoj – “Radim sve što je skupo”.

Kao mnogo puta do sada zna vas iznenaditi tko sve vuče korijene iz Makarske i najbliže okolice – majka ovog međunarodnog vitualnog umjetnika je, naime, iz Krvavice, on sam je kratko došao u Makarsku gdje smo se igrom slučaja i sreli. Mada s imidžom pravog LA celebrityja gdje i živi kada nije u Njemačkoj, istetoviran do noktiju te „u pratnji“ skupocjenog porschea s kojim je došao u Makarsku, umjetnik čiji brand Rocketbyz privlači kupce elitne platežne moći širom svijeta pokazao se zapravo vrlo pristupačnom osobom koja će rado porazgovarati o svemu.

Dio imidža mu je i neisticanje lica pa se, koliko stigne, fotografira ili s maskom ili kao sada, s rukom preko lica.-Putujem po svijetu i radim tamo gdje me klijenti pošalju. Evo na ovom automobilu sam radio tri mjeseca – pokazuje nam jurilicu za utrku 24 sata Le Mansa. – Radio sam s Rolexom, McLarenom, oslikavao Rolls Royce, svuda po svijetu. Volim umjetnost i primjenjivati je na različitim mjestima i situacijama – kaže nam.

Oglas

Interesantne poslovne planove ima i za područje Makarske, govori da ih slobodno najavimo. – „Uzimam kuće tamo gdje sam sam i gdje imam svoj mir. Sada tražim „ovdje negdje“ parcelu, veliki komad zemlje na kojem ću izgraditi kuću – umjetničko djelo, naimijenjeno za elitni turizam. U kojem će noćenje biti 10.000 eura.“ – kaže nam. Više o Tommyboyu možete doznati i preko njegovog Instagram profila na kojem ima oko 200.000 pratitelja.
O.Franić / foto Makarska danas