Toni Vujčić, međunarodni šahovski majstor i osvajač zlata na nedavnom ekipnom svjetskom prvenstvu u šahu za gluhe, ujedno i šahovski reprezentativac Hrvatske za gluhe od 2000.godine, počeo je voditi školu šaha za predškolce i osnovce. Rijetki u gradu ne znaju Tonija, koji svoje sportske uspjehe niže preko dva desetljeća, a u vitrini ima preko 50 medalja. Zapravo, ni sam im ne zna broja: bilo je tu svjetsko prvenstvo, europsko prvenstvo, olimpijske igre gluhih, klupsko europsko prvenstvo za gluhe…

Od sada će svoje znanje o šahu Toni imati priliku prenijeti školarcima i predškolcima.

– Jako mi je drago da je pokrenuta škola šaha. U zrelim sam godinama, uskoro punim 43, pun sam iskustva sa šahom jer ga igram već 32 godine…Volim da se djeca zabave i nauče igrati šah jer to jako dobro potiče djecu u razvoju, kazat će Toni.

Oglas

Pitamo ga voli li i njegov sin šah.

– Da, jako voli igrati šah, i uvijek pita kad ćemo igrati. Sve je brzo naučio, posložiti figure na mjesto, zna kako se pokreću, kako pojesti figuru…Polako ćemo krenuti i u otvaranje, središnjicu i završnicu na kojoj se u šahu treba jako puno posvetiti, objašnjava Toni.

Svi oni koji žele naučiti igrati šah mogu doći u Osnovnu školu Stjepana Ivičevića gdje se održava škola. Termini za satove su četvrtkom od 14 do 15,20 sati.

Ivona Ćirak /foto Fb Z.Paunović, T.Vujčić