Austrijski mediji prenose da je u utorak navečer, 7. rujna, zabava troje mladih Hrvata u stanu u austrijskom Villachu završila kobno za 22-godišnjeg mladića,dok su uhićeni 21-godišnjak i 23-godišnjak.

Kako se čini,trojica mladića konzumirali su tzv čarobne gljive – koje sadrže opojne tvari psilocibin i psilocin, a toksikološki pregled trebao bi pokazati jesu li se konzumirale i druge droge.

U srijedu su dvojica prijatelja svjedočila da se žrtva, 22-godišnjak, počeo ponašati sve agresivnije na zabavi. Nakon toga, njegov 21-godišnji prijatelj pokušao ge je smiriti te je očito to napravio tako jako da je 22-godišnjak zadavljen – prenosi Fenix Magazin.

Oglas

Kako je rekao Markus Kitz, glasnogovornik Ddžavnog odvjetništva u odgovoru na upit APA -e, smrt tog čovjeka od gušenja uzrokovana je “gušenjem vrata rukama ili šakama”. Kad se mladić prestao micati, pozvan je spasilački tim. No čak ni liječnik hitne pomoći više nije mogao spasiti žrtvu. – prenosi Fenix.

Mladići u dobi od 21 i 23 godine  uhićeni su u ponedjeljak po nalogu Javnog tužitelja, a od ranjje nisu poznati policiji .Detaljan obdukcijski nalaz i toksikološki izvještaj trebali bi biti dostupni za četiri do šest tjedana.

M.D./foto Pixabay, Wikimedia/ilustracija