Općina Tučepi raspisala je natječaj za dodjelu stipendija uspješnim studentima s područja Općine Tučepi za akademsku godinu 2021./2022.
Dodijelit će deset studentskih stipendija uspješnim studentima, a
pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji su državljani Republike Hrvatske, redoviti studenti upisani na sveučilišni ili stručni studij u Republici Hrvatskoj, te imaju prebivalište na području Općine Tučepi najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja za
stipendije i nemaju novčane potpore po osnovi studiranja odabrane od drugog subjekta.
Iznos stipendije koji će se dodijeliti za uspješne studente je za studente upisane na treći ili viši semestar sveučilišnog ili stručnog studija u Republici Hrvatskoj čiji je prosjek ocjena svih prethodnih semestara minimalno 4,5 – 1.200,00 kuna mjesečno za deset mjeseci akademske godine 2021/2022.
Za studente upisane na treći ili viši semestar sveučilišnog ili stručnog studija u Republici Hrvatskoj čiji je prosjek ocjena svih prethodnih semestara minimalno 4,0 iznosi 1.000,00 kuna mjesečno za deset mjeseci.
Za studente upisane na prvu godinu studija upisane na prvi semestar sveučilišnog ili stručnog studija u Republici Hrvatskoj čiji je prosjek ocjena za sve četiri godine školovanja 4,50 vrijedna je stipendija 1.000,00 kuna mjesečno, također za deset mjeseci akademske godine 2021/2022.

M.D./foto M.D.

Oglas