Na predstojećoj sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije koja će se održati 6.prosinca na stolu će se naći i Odluka o visini turističke pristojbe na području županije za 2023.godinu.

Ona propisuje iznos turističke pristojbe po osobi i noćenju, visinu godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe kojeg plaćaju osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu te visinu godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe koji plaća vlasnik kuće, apartmana ili stana za odmor.

Tako će u Makarskoj, kao u većini drugih gradova i općina na području županije, paušal za objekte u domaćinstvu iznositi 350 kuna. Najveći paušal se primjerice plaća u Hvaru, te iznosi 400 kuna.

Oglas

Smještajni objekti u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost plaćat će 10 do 20 kuna u periodu od 1.travnja do 30.rujna, te u ostalom periodu 7 do 14 kuna. Kampovi plaćaju 10 odnosno 7 kuna, ovisno o razdoblju.

Osobe koje plaćaju paušal za sebe i članove obitelji plaćat će 200 kuna za prvog i drugog člana, te 50 za svakog sljedećeg.

M.D./foto M.D.