Pod stavkom turističke infrastrukture u proračunu TZ-a Makarska za ovu je godinu bilo planirano nekoliko akcija. Njihova vrijednost procijenjena je na 225 tisuća kuna, međutim, navodno zbog korone, spala je na nulu.

Ono što će javnosti biti zanimljivo je sadržaj akcija i objašnjenje rezanja ove stavke.
– Zbog covida-19 planirane akcije otklanjanja moroskoka, čišćenje poluotoka Sv. Petar, uređenje šetnice na Osejavi nisu realizirane, stoji u objašnjenju.

Posebno je zanimljivo zato jer je moroskok postavljen upravo u vrijeme dok je gradom Makarska upravljao pok.Ante Novak, otac donedavne direktorice Hloverke Novak Srzić, što nas je nemalo iznenadilo, jer bi to značilo da je upravo za njezine “vladavine” donesena odluka o “eliminaciji” moroskoka.

Oglas

Prema njezinim riječima, ideja o uklanjanju moroskoka i zamjeni za novim, zbog zahrđalog željeza na dnu, uistinu jest postojala, međutim, nikad nije uvrštena u temeljne dokumente TZ-a.

– Prijedlog nije prihvaćen na Turističkom vijeću pa nije ni ušao u Plan i program rada za 2021.godinu ni Financijski plan, kazala nam je kratko Novak Srzić.

Ivona Ćirak /foto M.D.