Na izbornoj skupštini TZ-a Grada Makarske izabran je novi saziv Turističkog vijeća, u kojemu uglavnom sjede stari članovi. Od osam biranog, samo njih dvoje su novi, Ante Roso umjesto Ivice Šode Cotića (Biokovka) i Marina Josipović umjesto Tonča Dragičevića. Gradonačelnik Jure Brkan je predsjednik vijeća.

Inače, mandat bi članovima Vijeća istekao tek iduće godine, ali zbog novog Zakona o turističkim zajednicama usvojenom na početku godine TZ je morala uskladiti statut, što je prolongirano zbog korone.

Rok je bio konac listopada. Inače, osim spomenutih članova Turističkog vijeća, u njemu su još Joško Lelas, Matko Marić, Davor Glavina, Mate Židić, Matko Pašalić i Ivica Vuletić.

Oglas

Izabrani su na skupštini i članovi Skupštine TZ Splitsko-dalmatinske, a to su Marko Ožić-Bebek i Anđelko Kujundžić, i to na prijedlog gradonačelnika.

Kako je rekao Davor Glavina, koji je vodio skupštinu jer je Brkan bio spriječen, bila je više svečanog karaktera, a sva bitna pitanja postavit će se na idućoj sjednici Turističkog vijeća u novom-starom sazivu koja će biti za mjesec dana i na kojoj će se naći važne točke poput financijskoga plana te plana i programa rada. Skupština je održana u hotelu Miramare.

M. D.