Prema podacima eVisitora, Splitsko-dalmatinska županija iza sebe ima odlično turističko prvo tromjesečje u ovoj godini u kojemu je zabilježeno čak 31 posto više dolazaka gostiju i 15 posto više noćenja – objavili su iz TZ splitsko-dalmatinske županije.

Ukupno smo ugostili više od 95 tisuća gostiju u komercijalnom smještaju i ostvarili gotovo 300 tisuća noćenja. Na prvom mjestu po broju dolazaka u prva tri mjeseca u Splitsko-dalmatinsku županiju su građani BiH, slijede Nijemci, Francuzi i gosti iz Velike Britanije. Najveći rast dolazaka u prva tri mjeseca ove godine u Srednju Dalmaciju imaju Švicarci i Šveđani.

Mjesec ožujak je odličnim ostvarenim turističkim prometom u našoj županiji započeo predsezonski dio godine na najbolji mogući način. U ožujku je našu županiju posjetilo 52 tisuće gostiju koji su ostvarili 140 tisuća noćenja, a najviše je bilo Nijemaca, građana BiH, Francuza i Britanaca. Takvim turističkim prometom zabilježen je rast od 48 posto u dolascima i 16 posto u noćenjima u županiji.

Oglas

Apsolutni šampion popularnosti je bio grad Split kojega je posjetila polovica svih gostiju koji su stigli u županiju pa je tako Split ostvario rast dolazaka gostiju u ožujku od čak 51 posto u odnosu na ožujak lanjske godine. Po posjećenosti ga slijede Makarska, Brela, Podstrana i Trogir – objavila je TZ SDŽ.
MD/ foto O.F.