Petar Ćorluka, vlasnik “Violete”, Gruđanin koji je nakon hotela Hrvatska u listopadu prošle godine kupio i apartmansko naselje Urania, prema riječima Joska Roščića, načelnika Općine Baška Voda, neće smjeti povećavati kapacitet hotela.

Kako kaže Roščić, koji je bio 1u Zagrebu baš zbog ove situacije, u Ministarstvu gospodarstva, Ministarstvu graditeljstva te Ministarstvu turizma definirano je da se postojeći gabariti hotela Hrvatska neće dirati. -Jedino što ćemo dozvoliti, ustvari poticati jest povećanje kategorije na četiri i više zvjezdica. Ova odluka koja je sada potvrđena u ovim ministarstvima donesena je na osnovu odluke Općinskog vijeća koje je inzistiralo da se zadrži postojeći kapacitet, te da se diže samo kvaliteta. Dosta nam je apartmanizacije i nećemo dopustiti da nam se betonizacija iz Makarske preseli u Bašku Vodu, kaže Roščić.

Hotel Hrvatska ima 300 kreveta, a Urania 500. Urbanistički plan uređenja financirat će, kaže Roščić, sam investitor.

Oglas

Roščić tvrdi kako je Ćorluka suglasan s ovakvim epilogom.

Podsjetimo da je Ćorluka lani za Slobodnu Dalmaciju rekao kako ga u realizaciji rojekata, glede prve i druge akvizicije, koči – spora administracija Općine. Zahtjev za donošenje odluke o izradi urbanističkog plana uređenja ove zone, koja je preduvjet za bilo kakav zahvat, podnio će Ćorluka još u veljači 2019.godine. -Iz nama nepoznatih razloga procedura nije pokrenuta, kazao je  Ćorluka godinu i pol kasnije.

Inače, Ćorluku u turističkim krugovima predstavljaju kao ozbiljnog investitora, a on sam je za sebe kazao kako ima vremena te da mu se nikamo ne žuri.

Ivona Ćirak / foto :Općina Baška Voda