Na lokalnim televizijama ususret vrhuncu predizborne kampanje izbila je prava dramica na desnici. Svega se tu nakupilo u posljednjih nekoliko dana, konkurentskih emisija, rata za termin, žestokih političkih optužbi, zabrana…

Isti termin, ali pet minuta ranije

Budnica se, poput Bujice emitira tri puta tjedno, na iste dane, samo u pet minuta ranijem terminu. Voditelj Ljubić, kojeg je Bujanec često u Bujicu pozivao kao političkog analitičara, u prva je dva nastavka ugostio čuvenog umirovljenog admirala i mnogo čuvenijeg teoretičara geopolitičkih i inih zavjera – Davora Domazeta Lošu.

Admiral je otprve udario po Miroslavu Škori, nazvavši ga prevarom i trojanskim konjem. Kako je Bujanec sa svojom Bujicom još od predsjedničkih izbora žestoko stao iza Škore, jasno je koji je osnovni motiv nove emisije – dati drugi pogled s desnice na parlamentarne izbore i to još usred Škorine političke tvrđave, Osječko-baranjske županije.

Oglas
“Instant projekt i sirotani iz PR-a HDZ-a”

Nedugo nakon emitiranja prve Budnice, koja se između ostalog narugala na račun poznate snimke Igora Peternela, člana Škorinog Domovinskog pokreta, koji se prilično, hm… originalno prekrižio na polaganju žrtava komunističkog režima u Gračanima, njena snimka je skinuta s YouTubea. Razlog? Bujica je tužila Budnicu zbog toga što ima autorska prava na snimku iz Gračana.

Peternel je, pak, Budnicu okarakterizirao kao “instant projekt” koji su pripremili “sirotani iz PR-a HDZ-a” s ciljem “rušenja koalicije oko Škore i Domovinskog pokreta koje se u HDZ-u boje kao vrag tamjana”. Kako HDZ hrli prema izborima dosad neviđenom hitnjom, nema nikakve sumnje da se medijski rat Bujice i Budnice tek razbuktava – piše Telegram.
M.D. / ilustracija Pixabay