Sredinom idućeg tjedna kiosci pojedinih zakupaca uklanjaju se s Peškere, a budući se radi o prisilnom izvršenju, uz komunalne redare na terenu će biti i policajci, a kako je najavio gradonačelnik Zoran Paunović, moguće i specijalci. Naime, Paunović je uvjeren da može očekivati otpor koji su do sada zakupci pokazali tako što nitko nije uklonio kiosk osim što su maknuta dva koja ionako godinama nisu radila.

Kako doznajemo, nekim je zakupcima stiglo rješenje o izvršenju s datumom 14.prosinca u 8 sati, ukoliko obrtnik ne ukloni svoj kiosk sam. Ako ne postupi tako, naplatit će mu se kazna u visini od 5000 kuna, a o troškovima izvršenja donijet će se posebno rješenje.

Ako je vjerovati najavama gradonačelnika, uskoro bi se trebalo krenuti sa sadnjom, pa bi Peškera, ako sve prođe kako je ova gradska vlast naumila, Peškera u 2023.mogla izgledati posve drugačije. Osim zazelenjavanja nije izgledno da će se s radovima krenuti prije kraja iduće sezone, a iz Grada nam nikad nisu odgovorili ide li se u ozelenjavanje prema ikakvom projektu jer glavnog projekta prema izabranom idejnom rješenju na međunarodnom arhitektonskom natječaju teško da će biti prije početka iduće sezone, što su nam potvrdili sami arhitekti iz pobjedničkog Atmosfera studija.

Ivona Ćirak /foto M.D.