U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su potvrđena 764 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 32 zaražene osobe umrle su u protekla 24 sata, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Od nedjelje su provedena testiranja nešto više od tisuću i pol uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 438 osoba iz Federacije BiH te kod 323 iz Republike Srpske. Još tri slučaja zaraze su s područja distrikta Brčko.

U Sarajevu su tijekom posljednja 24 sata registrirana 92 novozaražena, u Banjoj Luci njih 126. Za Mostar su objavljeni kumulativni podaci koji se odnose na cijeli vikend i po njima je u najvećem gradu u Hercegovini u tom razdoblju bilo 226 novih slučajeva zaraze, a umrlo je 10 zaraženih.

Oglas

Ukupan broj umrlih u BiH od početka epidemije u ožujku sada je 1281, a za proteklih sedam mjeseci zaraza je utvrđena u 53.000 slučajeva

BiH je prošlog tjedna zabilježila rekordne dnevne brojke novozaraženih, koje su bile i iznad 1900, a znatno manji broj slučajeva prijavljenih u ponedjeljak je uobičajen jer se vikendom provodi manje testiranja.

Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj slici od ovog tjedna u škole se vraćaju učenici u RS-u na zahtjev velikog broja roditelja. Nastava u školama u Federaciji nije ni prekidana, uz iznimku onih u Sarajevu.

Hina/foto Unsplash