Potvrđena je zaraza koronavirusom kod još 77 osoba u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini, i to u 11 općina i gradova, a najveći broj zaraženih je u Sarajevu, izvijestili su u nedjelju tamošnje entitetske zdravstvene ustanove.

Prema navodima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u entitetu Federaciji BiH pozitivne su bile 42 osobe, od 518 testiranih osoba na Covid-19.

Najveći broj zaraženih je u Sarajevu, njih deset, a slijede Tuzla i Živinice sa po pet oboljelih osoba.

Oglas

U Sarajevu je zaražen i predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, a u Živinicama je pozitivan na testiranju bio i predsjedatelj Općinskog vijeća i zamjenik tamošnjeg direktora Doma zdravlja Nail Jusić. On je nazočio ceremoniji na kojoj je dodijeljeno priznanje počasnog građanina Živinica članu BiH Predsjedništva Željku Komšiću.

Prema informacijama iz entiteta Republike Srpske, u tome entitetu u posljednja 24 sata zabilježena je zaraza koronavirusom kod 35 osoba.
Najviše njih, devet osoba, je iz Mrkonjić Grada, naveli su u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske. Najveći broj oboljelih su kontakti osoba kod kojih je ranije potvrđen virus Covid-19.
Hina/foto Pixabay