Turistima u Bolu na otoku Braču od 13. travnja dostupna je mogućnost testiranja brzim antigen testovima, a tijekom travnja planirano je i cijepljenje većine turističkih djelatnika, dok se do kraja svibnja očekuje procijepljenost oko 50 posto stanovnika Bola, izvijestili su u utorak iz Turističke zajednice Bola.

Testiranje turista antigen testovima (uz naplatu) Turistička zajednica Bola dogovorila je u suradnji s jednom ordinacijom opće medicine.

Iz te Turističke zajednice ističu da je Bol prvo otočko mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje je osiguralo takvu uslugu.

Oglas

Iznose i kako se krajem travnja planira otvaranje i prvih bolskih hotela, u kojima će se provoditi sve potrebne i definirane epidemiološke mjere i protokoli, a određena očekivanja imaju i od najavljenih letova na Zračnu luku Brač, trenutno iz Ljubljane, Duesseldorfa, Zagreba, Beča i Linza.

Prenose poruke direktora te zračne luke Tončija Peovića da se letovi prilagođavaju epidemiološkoj situaciji, ali i da početak zračnog prometa očekuje u drugoj polovini svibnja, kao i da će testiranje na covid antigen testovima u toj luci organizirati na poziv organizatora putovanja ili aviokompanije.

Hina /foto Pixabay