Prije nekoliko smo dana pisali o zanimljivom kontrastu na koji ukazuje sustav prijavljivanja gostiju i njegova statistika. Riječ je o kontrastu između stvarnosti koja kaže kako se slobodan krevet ne može naći, dok s druge strane u Makarskoj, barem po eVisitoru, 6000 kreveta zjapi prazno. Ništa novo, kaže nam Valentina Vitković, direktorica TZ-a Brela, koja ističe kako je kod njih gotovo svake godine, u vrijeme kad je naoko sve puno, oko 900 kreveta slobodno.

Naime, registrirani kapacitet u Brelima iznosi 5.300 u objektima u domaćinstvu i 1.550 u hotelskom smještaju. Ukupno je to 6.850.

– Trenutno imamo registrirano 5.800 turista u komercijalnom smještaju.

Oglas

Zaista imamo običaj provjeravati prijave za obveznike i objekte koje prijavu vrše preko aplikacija u eVisitor kako bi na vrijeme detektirali eventualne probleme u prijenosu podataka u eVisitor.

Za hotelski smještaj nema problema što se prijava turista tiče, međutim detektirali smo određene probleme u objektima u domaćinstvu. „Složenije“ slučajeve prijavili smo državnom inspektoratu, kazat će Vitković.

Dodaje da su u svakodnevnom kontaktu s agencijama.

– Evo samo jedan primjer koji je vezan uz redovitu prijavu gostiju; često se dogodi da gost nešto izgubi i u situacijama kada gosta uspijete pronaći i vratiti mu izgubljeno, to je i dobra slika destinacije i nas kao domaćina, veli direktorica TZ-a Brela.

Iako je gotovo 1000 kreveta prazno po eVisitoru, prije par dana dogodio se slučaj overbookinga i to za veći broj ljudi. TZ je asistirao u pronalasku alternativnog smještaja i pročešljana je cijela županija, toliko je bilo teško naći bilo kakav smještaj.

Ivona Ćirak /foto M.D.