U gašenje požara na Braču na području Milne kod rta Ražanj  jutros se uključio i  jedan airtractor protupožarne eskadrile iz baze u Zemuniku.Kako je priopćeno iz MORH-a, na istom požarištu zračne snage djelovale su i jučer s tri protupožarna aviona i ostvarile oko 13 sati naleta pri čemu je na požarište izbačeno oko 1000 tona vode.

Vatrogasci se s požarom na nepristupačnom i minski sumnjivom terenu bore od subote popodne.  Iako je vatra tijekom nedjelje bila stavljena pod kontrolu, jučer je na istom području ponovno planulo. Riječ je o mjestu gdje su u vrijeme Domovinskog rata bile smještene hrvatske mornaričke snage iza kojih je ostalo oružje.

Od početka godine, pripadnici zračnih protupožarnih snaga su, zaključno s 1. lipnjem , sudjelovali u gašenju 72 požara, 24 u Splitsko-dalmatinskoj, 23 u Šibensko-kninskoj, 18 u Zadarskoj, šest u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Primorsko-goranskoj županiji. U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile više od 200 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 8100 tona vode, priopćio je MORH.
Hina

Oglas