Hladna fronta u ponedjeljak ujutro zahvatila je istarski poluotok, a prema informacijama istarskog meteo portala Istramet, zasad je donijela više kiše od očekivanja a u samo u dva sata zabilježeno je gotovo 6500 munja.

Do 12.30 sati najviše kiše palo je na Rovinjštini a Istrametova postaja na Paludu zabilježila je čak 62 mm kiše. U samom Rovinju palo je 26 mm a obilnija kiša pala je i na Poreštini gdje je tamošnja meteo postaja izmjerila 35 mm kiše. U središnjoj Istri palo je većinom između 5 i 20 mm, ali ta će količina prema informacijama Istrameta u idućim satima još rasti kako fronta bude odmicala prema istoku. Jači sustav kod Brijuna iznjedrio je i tri pijavice.

Fronta je za sada zaobišla jug Istre, međutim u idućim satima i na tom području može biti izoliranih pljuskova i neverina. Inače, u posljednja dva sata na istarskom području zabilježeno je gotovo 6500 udara munja.

Oglas

Prema informacijama iz istarske policije, u posljednja dva sata na području Pule i okolice dogodilo se pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policija poziva vozače da prilagode brzinu stanju i uvjetima na cesti te da u slučaju gužve povećaju razmak u odnosu na vozila ispred sebe te da imaju strpljenja i budu tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu. Ukoliko ne moraju, policija ih poziva da ne dolaze do grada odnosno da koriste alternativna prijevozna sredstva odnosno gradski prijevoz zbog velikih gužvi u samome središtu grada.

Hina /foto Pixabay