U Istri u nedjelju ima više izliječenih nego zaraženih – 34 je nova slučaja zaraze koronavirusom, a izliječena je 41 osoba, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 440 uzoraka briseva na Covid-19 te je potvrđeno 34 novozaraženih osoba s područja županije. Kod četiri osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima i to dvije osobe iz Kosova, te po jednu iz Rijeke i Zagreba, za 24 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok je epidemiološka obrada u tijeku za šest osoba”, rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Od jučer je u Istri izliječena 41 osoba, trenutno je 295 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba dok su u samoizolaciji 494 osobe.

Oglas

Načelnik Kozlevac potvrdio je kako će danas na grobljima biti redari koji će kontrolirati red kao i broj ljudi, pa je stoga još jednom apelirao na sve građane da nose zaštitne maske i da se suzdrže od srdačnih pozdrava te da vode računa o distanci.

“U ime Stožera zahvaljujem se Porečkoj i Pulskoj biskupiji koja će sve mise i sve druge svečanosti i obrede prilagoditi epidemiološkim mjerama. Ukoliko će netko ipak otputovati u druge krajeve s djecom, bilo bi dobro da po povratku ostanu nekoliko dana kod kuće i da se jave školi, jer želimo spriječiti daljnji ulazak virusa u zajednicu, ne samo u obrazovni sustav, jer to izaziva lančanu reakciju”, poučio je Kozlevac.

Hina / foto: Pixabay